Lainaa vai säästöjä?

Näin jouluna on valtavasti kaikkia mahdollisia menoja! Mikään määrä rahaa ei tahdo riittää, vaan aina tuntuu, että monta asiaa jää hankkimatta mitä haluasi. Joululahjoja, suksia, luistimia, uusia pelejä… Jouluksi on kiva laittaa kunnolla syömistä ja lapsille niin kiva ostaa kunnollisia joululahjoja. Suksia saa olla hankkimassa lapsille joka vuosi kun edelliset jää pieneksi ja koulussa on pakko olla vaikka muuten ei suksia käyttäisi…

Hotellissa-netti-tarkeampi-kuin-aamiainen-varaahotelli

Lomallekin olisi kiva päästä kun on näin järkyttävän pimeää! Mutta mikä tahansa lomamatka vie sen tonnin, vaikka kuinka lähtisi kahdestaan ja ottaisi edullisimman mahdollisen äkkilähdön. Rahaa siis vaan kuluu!

Olenkin monena vuonna miettint miten saisin joulun aikaan riittämään rahat niin että olisin tyytyväinen. Pitäisikö jouluksi säästää (kesälomaa varten ruukaan säästää vähän ekstraa) vai ottaako lainaa vai mitä tässä tekee? Monena jouluna tietysti reilut veronpalautukset on ollut melkoiseksi eduksi, mutta ei aina. Oonkin miettinut että pitäisikö sitä vasiten laittaa verot sen verran korkeiksi että varmasti tulee palautuksia jouluna 🙂

Tietysti on aina vaihtoehtona ottaa lainaa sen verran. Netistä saa tosi helposti sellaisen 2000 euron tililuoton, josta voi käyttää sen verran ku tarvii ja vaan siitä osasta minkä käyttää maksetaan korkoja. Tilin avaaminen on ilmaista, mutta tietysti lainan nostaminen omalle tilille maksaa jonkin verran. Noissa korot on aika korkeat, mutta ihan kohtuulliset, jos vaan lainan maksu ei veny järkyttävän pitkäksi.

Lainan kanssa kuitenkin kannattaa olla aina tarkkana. Varsinkin jos sen ottaa tällaista vähän niinkun perusarkea varten. PItää olla jo lainaa ottaessa varma, että on sitten parin kuukauden sisällä varaa maksaa se myös takas. Jos ei oo varma tästä, kannattaa yksinkertaisesti vaan unohtaa hienot joululahjat ja lomamatkat aurinkoon. Mieluummin sitten säästää sitä varten. Lainassa on kuitenkin aina niin iso riski joutua ahdinkoon ja velkakierteeseen, koska myöhemmin tulee aina uusia tarpeita hankkia kaikenlaista…

Lainoista kannattaa tehdä kunnolla vertailuja ennen kuin niitä ottaa. Melkein helpoin on hankkia visa-kortti, mutta kyllä tuollaisia kulutusluottoja ja tililuottojakin saa aika helposti. Ja niitä saa tosiaan netistä ilman että pitää käydä pankissa ollenkaan. Pitää vaan antaa tarvittavat tiedot kotikoneelta. Voitte katsoa lisää esim täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

92 − 91 =